Afvallen En Vet Verbranden

vet verbranden

Afvallen en vet verbranden waarom diëten niet werken en het essentiële verschil tussen afvallen en vet verbranden

In deze tijd zijn veel mensen bezig met hun gewicht en willen afvallen omdat ze te zwaar zijn of te weinig energie hebben of niet goed in hun vel zitten. Misschien wil je wel die paar kilootjes kwijt of ben je echt veel te zwaar en moet je om medische redenen afvallen. Misschien wil je er aantrekkelijker uitzien. Er zijn veel redenen om af te willen vallen. Het te zwaar zijn en de risico’s die daarbij horen is zeker iets om serieus bij stil te staan en heel vaak worden mensen verkeerd voorgelicht als het gaat om afvallen. Je kan allerlei geheime pillen kopen en apparaten die je binnen 5 dagen slank maken….
Ik zal je nu reeds verklappen dat dat allemaal zonde van je geld, tijd en energie is!

Indien je gezondheid serieus neemt dan zijn er zeker goede mogelijkheden om af te vallen en de mensen die blijvend afvallen hebben allemaal een aantal zaken met elkaar gemeen. Ze zijn zich bewust van wat ze eten, ze beseffen dat bewegen en sporten noodzakelijk is en ze hebben een belangrijke reden om af te vallen of vet te verbranden en ze hebben gezondheid prioriteit gegeven en gezonde levensstijl ontwikkeld die persoonlijk is en comfortabel.

Afvallen door diëten te volgen werkt niet op lange termijn

Er zijn ontelbaar veel diëten die je kunt volgen. Mijn ervaring is dat diëten niet werkt, althans zeker niet de mindset die heel veel mensen hebben als het gaat om diëten en afvallen.

Een veel voorkomend verschijnsel bij afvallen of vet verbranden is het zogenaamde “jo jo effect”, je volgt met veel moeite en wilskracht een dieet en je valt af, maar naar verloop van tijd lukt het niet meer en kom je weer aan. Klinkt dit bekend in de oren? Vast wel… Vrijwel iedereen heeft dit in zijn of haar leven ervaren. Echter het kan ook anders!

Als het gaat over afvallen en vet verbranden is het heel belangrijk dat je helder krijgt waarom je af wilt vallen. Zonder een goede reden waarom is het vrijwel onmogelijk om te vallen en je ideale gewicht te behouden.

Het essentiële verschil tussen afvallen en vet verbranden.

Ik wil je eerst iets vertellen over het verschil tussen afvallen en vet verbanden. Dit inzicht is enorm belangrijk en als je op zoek bent om blijvend af te vallen dan moet je dit verschil echt weten.

Veel mensen kijken regelmatig op de weegschaal om te kijken hoe zwaar ze zijn. Dat doe jij waarschijnlijk ook. Wat weeg je dan eigenlijk? Je weegt op dat moment je totale gewicht en dat is spiermassa, vet, botten, water etc.. Nu is voor een goede gezondheid  percentage van je gewicht dat uit vet bestaat een veel belangrijkere indicatie van je gezondheid dan je totale gewicht. Zo kunnen twee mensen met hetzelfde gewicht een totaal verschillend vetpercentage hebben, wat voor de één een gezond gewicht is kan voor de ander zeer ongezond zijn. Je wilt dus een gezond vetpercentage hebben en het je totale gewicht is minder belangrijk.

Spiermassa bijvoorbeeld is prima en afhankelijk van je leeftijd en werk of de sport die je doet enorm belangrijk. In de meeste gevallen wil je geen spiermassa verliezen indien je af wilt vallen. Het is dus belangrijk om te weten, indien je gezonder wilt worden en gewicht wilt verliezen,  wat een gezond vetpercentage is en hoe je dat bereikt.

Je zult dus een weegschaal moeten aanschaffen die ook je vetpercentage meet en tegenwoordig zijn er veel normale weegschalen die deze functie hebben. Dus vanaf nu weet je dat als je op de weegschaal staat het eigenlijk gaat om hoeveel vet je bent afgevallen of bijgekomen en dat je totale gewicht minder belangrijk is.

Vet verbranden dient je focus te zijn bij afvallen!

Fit worden?

Maak gebruik van de Gratis Start Pakket Training met 6 tips en video’s. Ben je een vrouw meldt je dan gratis aan via: STRAKKE BUIK START PAKKET en speciaal voor mannen is er een  SIXPACK START PAKKET

banner_onderkantblog_mannenbanner_onderkantblog_vrouwen

Laat een reactie achter via Facebook

Leave A Response

* Denotes Required Field