Buikspieroefeningen belangrijke punten

buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen top 10 regels

Buikspieroefeningen in het kort

In dit blog stuk zal je de tien beste buikspieroefeningen regels leren. Deze tien tips zullen jou heel erg opweg helpen. En naast de tien regels geven wij jou ook vier oefeningen voor de bovenste rechte buikspier.

De top 10 van de trainingsregels bij buikspieren trainen

 1. Train niet met een volle maag. Stil je honger door kort voor de training een banaan of een energiereep te eten.
 2. Basisregel nummer één: drink voor elke fitnesstraining een liter water of water vermengd met citroensap
 3. Begin je training steeds met een warming-up en eindig met een coolingdown.
 4. Bepaal jouw trainingsdoel en doe alleen oefeningen die aan jouw profiel zijn aangepast. Vermijd lichamelijke overbelasting!
 5. Overdrijf niet in je bewegingen! Train geconcentreerd, met langzame bewegingen, en vergeet niet gelijkmatig te ademen
 6. Train effectief en benut je beschikbare tijd! Laat je niet afleiden. Een café is beter geschikt voor een babbeltje dan een trainingszaal.
 7. Een succesvolle buikworkout verlangt een goed gedoseerde belasting van alle onderdelen van het buikspierenstelsel. Accenten kunnen in fasen worden ingelast.
 8. Verhoog de trainingsintensiteit in eerste instantie door de oefeningen meerdere keren te herhalen. Daarna ga je over tot de oefeningen met een hogere moeilijkheidsgraad
 9. Een correcte oefentechniek voorkomt blessures en onderbrekingen.
 10. Denk en train op lange termijn. Succes bereik je niet halsoverkop, maar door een zinvol trainingsschema en een efficiënte organisatie. Je moet echter ijverig te werk gaan. “een beetje trainen” is niet genoeg. Belangrijk: het lichaam past zich alleen maar aan de vorige training aan door te regenereren.

Bovenste rechte buikspieren

Op het spoor van de “ribbels”. Het is erg belangrijk dat je de rechtlijnige crunches in verschillende romphoogten uitvoert. Zou je de romp namelijk slechts lichtjes optillen, dan worden alleen de bovenste twee tot vier spierbuiken getraind. Voor een echte sixpack moeten ook de hogere sferen worden aangesproken.

Towel crunch

 • Ga op je rug op een grote handdoek liggen. Houd de bovenste hoeken van de handdoek vast met je handen en plaats uw voeten met de tenen naar boven op de grond.
 • Til de handdoek, het hoofd en de schouders een beetje op. het hoofd ligt ontspannen op de handdoek.
 • Span de buik tijdens het uitademen en trek de borst verder naar boven. Het hoofd blijft hierbij ontspannen liggen. Duw de lendenwervels naar beneden en laat ze tijdens het inademen langzaam zakken.

Basic crunch

 • Nog meer buikspieroefeningen, ga op je rug liggen met de voeten op de grond, duw de hielen op de grond en trek de tenen omhoog.
 • Duw de armen en de handpalmen tegen de romp met de duimen naar boven, maak een lange hals.
 • Til het hoofd en de schouderbladen zo ver mogelijk op tijdens het uitademen.
 • Focus op het borstbeen, dat tijdens de opwaartse beweging wordt opgetild. Laat het langzaam zakken zonder echter volledig neer te leggen.

Ball crunch

 • Nog meer buikspieroefeningen, ga op een fitball liggen zodat deze zich net onder de schouderbladen bevindt.
 • Plaats de benen in een rechte hoek en evenwijdig met de schouders met de voeten op de grond.
 • Plaats de handen tegen de slapen en open de ellebogen.
 • Span de buikspieren op tijdens het uitademen. Til tegelijkertijd de romp zodanig op, dat de onderste ribben van de borstkas bijna tegen het bekken duwen.
 • Adem vervolgens langzaam uit en keer terug naar de uitgangspositie

Ball hand over

 • Nog meer buikspieroefeningen, ga op je rug liggen en til de benen over de heup in een rechte hoek, de tenen naar boven gericht.
 • Houd een kleine bal vast met beide handen en achterwaarts gestrekte armen.
 • Til de romp op tijdens het uitademen en neem de bal onder je benen van de ene in de andere hand. Let op dat je de knieën niet naar de borst trekt.
 • Laat de romp lichtjes zakken tijdens het inademen, strek de armen naar achteren en neem de bal in de andere hand.
 • Pak de bal tijdens de eerste reek van links naar rechts.

Conclusie

Als je je aan de bovengenoemde tien regels houd en de gegeven buikspieroefeningen drie keer per week doet ga je gegarandeerd snel resultaat zien. En door deze buikspieroefeningen en het volgen van tien regels ga je niet alleen resultaat zien maar zul je ook je strakkere vormen behouden.

En nu?

Heb je deze regels gevolgd en wil je nog meer resultaat zien de komende tien weken. Maak gebruik van de Gratis Start Pakket Training met 6 tips en video’s. Ben je een vrouw meldt je dan gratis aan via: STRAKKE BUIK START PAKKET en speciaal voor mannen is er een  SIXPACK START PAKKET

banner_onderkantblog_mannenbanner_onderkantblog_vrouwen

Laat een reactie achter via Facebook

Leave A Response

* Denotes Required Field