Het Beste Vet Verbranden Ontbijt Op Aarde Groene Smoothie

groene smoothie

Het beste vet verbranden ontbijt op aarde:  een groene smoothie

Het is erg makkelijk, afwisselend, heerlijk, en het bevat enorm veel goede ingrediënten. Indien je vet wilt verbranden, drink je regelmatig een groene smoothie!

Een groene smoothie heeft minimaal de voedingswaarde van een salade. Beter nog groene smoothies zitten vol met vitaminen en mineralen, vezels, en rauwe enzymen die helpen bij de vertering van je voedsel. Groene smoothies werken ontgiftend en het beste van allemaal ook ontzurend, dit zal je lichaam aanzetten om vet te verbranden en je gezondheid herstellen.

groene smoothie

Groene smoothies die je in de winkel koopt uit een fles zijn bijna altijd zonder vezels en vol met conserveringsmiddelen. De groene smoothies die je kant-en-klaar koopt in winkels zijn meestal goed vermarkte suiker “bommen”. Dit geeft smoothies een slechte naam en men krijgen daarvan een verkeerde indruk…

Dit is hoe je GEEN Groene Smoothie Maakt

(dit vond ik onlangs op internet)

  • 2 scheppen vanilla schepijs
  • 1 kop sinasappelsap
  • 2/3 kop spinazie
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 3 theelepels bevroren vetvrije slagroom

Bruine suiker? Schepijs? Slagroom?

Ongelooflijk hé? Dit zit vol met calorieën en een dergelijke “groene”smoothie zal je insuline snel laten pieken en is meer een slechte milkshake. En een soortgelijke groene smoothie zal je vet maken. Dat is denk ik niet wat je wilt, vet in plaats van fit.

Daarom is het belangrijk dat je leert je eigen groene smoothies thuis te maken. Het enige wat je nodig hebt is een blender, willekeurige groenten en wat fruit uit de supermarkt, en een paar minuten tijd.

Hoe Maak Je Wel Een Groene Smoothie?

Simpel, je combineert de volgende 4 categorieën ingrediënten naar eigen behoefte:

  1. Groen (gebruik één of meer): Boerenkool, Spinazie, Broccoli, Sla, …
  2. Vloeistof (gebruik één): Water, Melk, Amandelmelk, Kokosmelk. Je kunt ook ijs toevoegen als je van een koude smoothie houdt en je verder geen ingevroren fruit/groente gebruikt.
  3. Fruit/groente: (gebruik er één of meer): Aardbeien, Blauwe bessen, Bramen, Banaan, Appel, Wortels, Tomaten, Rode Bieten, Kersen (zonder pit J), Citroen, Gember, …
  4. Extra’s (naar eigen inzicht één of meer): “Proteïne Poeder (zonder suiker), Kaneel (reguleert bloedsuiker spiegel), Rauwe Eieren* (goede eiwitten), Omega 3 olie, Lijnzaadolie, Natuurlijke Zoetmakers mocht je dat echt willen, ik gebruik die zelf niet (Stevia zou kunnen)

* Indien je eieren van een betrouwbare bron kunt krijgen en dit is misschien niet voor “ beginners” geschikt…, daarom is meer “vriendelijk” proteïne poeder… Ik gebruik zelf wel rauwe eieren en het toevoegen van eiwitten (proteïne poeder of eieren) en juiste vetten (olie) maakt dat je alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt voor een super lekker en gebalanceerd ontbijt.

Dit is niet ingewikkeld en zeker geen wetenschap! Groene smoothies zijn heel simpel te maken en er kan moeilijk iets misgaan. Ideaal voor mannen dus.

Het proteïne poeder is prima voor dit soort shakes omdat het werkt als een bindmiddel.

Tip van en pro: van smoothies die wat voller zijn en een soort van “kauw factor” hebben is wetenschappelijk aangetoond dat die je beter laten voelen. Meer vol zitten = mindercalorieën =sneller vet verbranden.

Indien je een groene smoothie wilt maken, maar je bent nog een beetje sceptisch, hier is een versie speciaal voor beginners:

Neem boerenkool en /of spinazie (ik gebruik het voor gewassen uit zak van de supermarkt), een banaan en een appel, water en ijs en doe dit in blender. Binnen 2 minuten ben je klaar. Ja, het kan er vreemd en groen uitzien, maar wees niet bang – het smaakt ook heerlijk.

In het begin vond ik het ook gek om in de ochtend een groen drankje naar binnen te slurpen. Maar zodra je het proeft dan wil je niet anders… Binnen een week, verlangde ik zelfs naar een groene smoothie in de ochtend en nu maak ik regelmatig groene smoothie voor ontbijt of lunch. Het voelt fantastisch een groene smoothie te maken en te drinken. Je voelt echt de energie en je lichaam is er blij mee.

Probeer het gewoon een keer. Groene smoothies zijn fantastisch!

Fit worden?

Maak gebruik van de Gratis Start Pakket Training met 6 tips en video’s. Ben je een vrouw meldt je dan gratis aan via: STRAKKE BUIK START PAKKET en speciaal voor mannen is er een  SIXPACK START PAKKET

banner_onderkantblog_mannenbanner_onderkantblog_vrouwen

Laat een reactie achter via Facebook

Leave A Response

* Denotes Required Field