Verbranden Vet Belangrijke Tip

Verbranden Vet Belangrijke Tip!

De tip voor het verbranden van (buik)vet:

Het aantal uren dat je slaapt heeft een directe invloed op de mate waarin je lichaam vet verbrand. Steeds meer studies laten een verband zien tussen het hebben van overgewicht en onvoldoende slaap.

Zorg voor voldoende nachtrust!

Uit een groot onderzoek in de VS van het National Health and Nutrition Examination Survey kwam het volgende naar voren:

• Mensen die gemiddeld 6 uur slapen hebben 27% meer kans op overgewicht t.o.v. van mensen die 7 tot 9 uur slapen per nacht.

• Het kan echter nog erger. Zo kwamen de onderzoekers er achter dat de kans op overgewicht met maar liefst 73% stijgt wanneer je gemiddeld 5 uur slaapt.

Wat is hier de verklaring voor?
Indien je onvoldoende nachtrust krijgt zal je lichaam meer van het stresshormoon cortisol aanmaken. Langdurig verhoogde cortisol waarden zijn gekoppeld aan een verhoogde vetopslag met name buikvet.

Heb jij regelmatig last van stress?

Hoeveel uur slaap jij? Nu je dit weet kun je er rekening mee houden. En cortisol wordt aangemaakt bij stress dus het is een goed idee om stress zoveel mogelijk te vermijden en met minder stress en verlaging of lage cortisol waarde kan  het lichaam eenvoudiger vet verbranden en zodra je je meer kunt ontspannen dan kan dat direct gevolgen hebben voor het verbranden van vet.

Wat je ook zou kunnen overwegen om stress te verminderen is starten met yoga of gaan mediteren. UIt onderzoeken naar Transcedente Meditatie (een vorm van meditatie waarbij wordt geleerd te ontspannen door je concentreren op een klank, die mantra wordt genoemd) is gebleken dat regelmatig mediteren een gunstig effect heeft op de kwaliteit van leven en het kan dus ook indirect helpen de opslag van extra buikvet tegen te gaan.

Zelf mediteer ik regelmatig en dat geeft mij een prettig gevoel en het beginnen met mediteren is zeker het overwegen waard. Nu je dit weet en indien je last hebt van overtollig vet, denk eraan dat je voldoende rust neemt en voldoende uren slaapt. Dit ter bevordering van je algehele gezondheid en het laat je lichaam natuurlijk vet verbranden en niet meer extra buikvet opslaan als gevolg van een langdurig te hoge cortisol waarde.

Fit worden?

Maak gebruik van de Gratis Start Pakket Training met 6 tips en video’s. Ben je een vrouw meldt je dan gratis aan via: STRAKKE BUIK START PAKKET en speciaal voor mannen is er een  SIXPACK START PAKKET

banner_onderkantblog_mannenbanner_onderkantblog_vrouwen

Laat een reactie achter via Facebook

Leave A Response

* Denotes Required Field